Home     Kookboek vlees
Kookboek vlees

Kookboek vlees


Kookboek vlees alles over vlees van James Peterson

Voor kookliefhebbers - zowel beginnende en gevorderde thuiskoks als doorgewinterde professionals - zijn de boeken van James Peterson al net zo onmisbaar als scherpe messen. Vlees is Petersons standaardwerk voor carnivoren, met ruim 175 recepten en 550 foto’s die laten zien hoe de ingewikkeldste gerechten te maken zijn. Of het nu gaat om het zelf maken van worstjes, het knopen van een rollade of het bakken van dé perfecte biefstuk, James Peterson leert het je allemaal.

Vlees begint met een informatief overzicht van de basistechnieken om vlees te bereiden: sauteren, roosteren, braden, smoren, larderen, stoven, pocheren, bakken, frituren, roerbakken, grillen, roken en barbecueën. Vervolgens komen per hoofdstuk de klassieke bereidingswijzen voor diverse vleessoorten die bij slager of poelier verkrijbaar zijn, aan de orde. Tussendoor geeft Peterson zijn geheimen prijs voor perfecte sauzen en jus. Tot slot legt hij uit hoe je zelf worst, paté, terrines, bouillon en consommé kunt maken.

De duidelijke foto’s laten stap voor stap alle basisbereidingen zien: van het opbinden van kip tot het opdelen van een heel lam. Op de illustraties voor varkensvlees, rundvlees, lamsvlees en kalfsvlees zie je waar elk stuk vlees zich op het dier bevindt, zodat je meer begrip krijgt van het snijden en bereiden van vlees. Of je nu een snelle maaltijd van kalkoenlapjes wilt bereiden, een zondags diner met stoofvlees, een makkelijke hamburger of een feestelijk braadstuk, je vindt het allemaal in Vlees.



€ 18.95

Artikelcode: kookboek vlees

Kookboek vlees


  • Productinformatie

Een masterclass in de bereiding van vlees, gevogelte, worstjes en paté door de alom gerespecteerde kookdocent James Peterson