Uiensoep in bogracs


Uiensoep                
Benodigheden:
1 kg uien, Wijnazijn, nootmuskaat zout, peper,sambal, 5 hardgekookte eieren, geroosterd brood, 100 gram bloem, olie of boter, 3 bouillion blokken,  stukje blauwe schimmelkaas, geraspte kaas, 1 ½ liter kokend water
Bereidingswijze:
Pel de uien snij ze in ringen en bak deze in boter of olie in 12 minuten licht bruin, voeg de bloem toe en laat dit 5 min. Mee bakken onder tussen  goed roeren.
Voeg het kokende water toe en de bouillionblokken samen met de kervel.en laat dit 20 min. Pruttellen.
Kook en pel de eieren en verkruimel ze in de serveer pan bogracs of kop, rooster het brood goudbruin en breek er kleine stukken van en voeg die boven op de eieren in de serveer pan of kop.
Voeg aan de soep de sambal,zout, nootmuskaat en wijnazijn toe naar eigen smaak, schep de soep op het brood en ei  en voeg daarboven op de geraspte kaas toe zet de bogracs of kop in een verwarmde grill oven 10 min. verkruimel de blauwe kaas en strooi het boven op de soep en smakelijk eten.