Rook Recepten



Warm Gerookte Zalm met Alder / Elzen Bisquettes
- Droog gepekeld benodigd heden:
- Zalm  zijde met vel
- Peperkorrels
- Dille
- Grof zeezout
- Witte Basterdsuiker
- Keukenrol
Maak een mix van grof zeezout (80%) en basterd suiker (20%). Wrijf de zalm in met deze mix gebruik daarbij zoveel dat hij wit ziet van de suiker/zout, strooi daarna de dille er dun  overheen en wrijf deze zacht in
Laat de zalm 20 minuten op deze manier pekelen (droog) en spoel deze daarna met koud water af.
Dep de zalm droog met keukenpapier
Wrijf de zalm opnieuw in met dille en strooi er grof gemalen peperkorrels overheen.
Laat de zalm een uurtje zo drogen, rookt u zalm in het vliegenseizoen zorg er dan voor dat ze de zalm niet aanraken i.v.b. de hygiëne.
Roken:
Begin met roken op 45 graden celsius houd de temperatuur op 45 voor anderhalf uur (1,5 uur) (90 minuten)
Stook daarna de rookoven op tot 70 graden celsius en houd de temperatuur daar voor tweeënhalf uur 92,5 uur) (150 minuten)
Stook de rookoven nog 10 graden hoger op en houd hem daar voor een tot twee uur.

Warm Gerookte Zalm   Cure Sugar  kruiden
Bisquettes Elzen /alder  en Speciaalblend.
Benodigheden;
Zalm
Bradley Cure pekelkruiden mengsel Sugar.
Dille
Bisquettes ½  Alder/Elzen  ½  special blend
2 uur koud roken
1 ½  roken  met 55 c  graden.
1 1/2 uur roken op 70 c graden





CouBurger Ham warm gerookt

Benodigheden;
Varkensham of deel ervan met zwoerd.
Pekel zout
Hickory –Esdoorn bisquettes
Eiken Bisquettes
Pekel de ham 4 uur in de pekel en spuit hem vol en zat met pekel volgens de injecteer methoden.
Laat de ham 12 uur uitlekken en drogen aan de buitenlucht, let op vliegen!
3 uur roken op 70c graden
2,5 uur roken op 110c graden
3 uur roken op 55 c graden waarvan 1 1/2 uur met eiken bisquettes
In de rookkast aflaten koelen de smaak trekt er dan nog lekker verder in.