Recepten


Warm Gerookte Zalm met Alder / Elzen Bisquettes
Droog gepekeld benodigd heden:
Zalm  zijde met vel
Peperkorrels
Dille
Grof zeezout
Witte Basterdsuiker
Keukenrol

Maak een mix van, grof zee zout 80% basterd suiker 20 % en wrijf de zalm daar mee  in zodanig dat hij wit ziet van het mengsel zout/suiker. Daarna de Dille er dun  overheen  strooien en deze zacht inwrijven.
Na ongeveer 20 minuten  droog pekelen de vis afspoelen met koud  stromend water.
Daarna de zalm met een keuken doek of keuken -rolpapier droog deppen.
De zalm opnieuw inwrijven met Dille en er de grof gemalen peperkorrels op strooien.
De zalm zo een uurtje laten drogen aan de buitenlucht, let op vliegen!
De rook oven op 45 C graden   houden 1,5 uur lang.
De rookoven op 70 C graden brengen voor 2,5 uur lang.
De rook oven op 80  C graden brengen voor 1 tot max 2uur



Warm Gerookte Zalm   Cure Sugar  kruiden
Bisquettes Elzen /alder  en Speciaalblend.
Benodigheden;
Zalm
Bradley Cure pekelkruiden mengsel Sugar.
Dille
Bisquettes ½  Alder/Elzen  ½  special blend
2 uur koud roken
1 ½  roken  met 55 c  graden.
1 1/2 uur roken op 70 c graden





CouBurger Ham warm gerookt

Benodigheden;
Varkensham of deel ervan met zwoerd.
Pekel zout
Hickory –Esdoorn bisquettes
Eiken Bisquettes
Pekel de ham 4 uur in de pekel en spuit hem vol en zat met pekel volgens de injecteer methoden.
Laat de ham 12 uur uitlekken en drogen aan de buitenlucht, let op vliegen!
3 uur roken op 70c graden
2,5 uur roken op 110c graden
3 uur roken op 55 c graden waarvan 1 1/2 uur met eiken bisquettes
In de rookkast aflaten koelen de smaak trekt er dan nog lekker verder in.


Hartig pie recept:

Benodigdheden;        
Bloem
Kopje water
Plakje kaas
Brandnetel toppen (jong) of spinazie
Kipfile gekookt of ander vlees wat gaar is
Paprikacreme
Zout en peper
Ui gesneden
Teentje knoflook.
Een hete licht ingevette pie
Maak van water en bloem een niet te dik papje en giet dit dun in de pie, Leg enkele brandnetel blaadjes er boven op, Verdeel daarop de al gare kipfile, daaroverheen de gesnipperde ui en knoflook met zout en peper en een beetje goulashcreme, Nog een paar brandnetel toppen er op en een plakje kaas om het af te dekken en een beetje bloempapje er over de pie sluiten en op een rustig vuurtje laten garen en bakken in ongeveer 15 minuten tijd  boven op de pie ook een vuurtje of brikketten leggen. De eerste 7 minuten niet draaien ivm lekken.


Recept voor echte Hongaarse Goulashsoep

Benodigdheden voor 10 liter:

**Deze ingredienten zitten in het  soeppakket**
1x soeppakket incl. goulashkruiden verkrijgbaar in de webwinkel.
paprikapoeder 1 zakje, goulash bouillonblokjes, tube goulash creme,  Piros arany creme,
Let op: Paprika uit de pot naar smaak toevoegen ivm met scherpte.


Overige benodigdheden:

1500 tot 2250 gram rundvlees doorregen (soepvlees)
1 pakje spekdobbelsteentjes.
2 uien groot
2 tenen knoflook
2 wortels
1 bosje peterselie
1 bosje selderij
4 paprika`s
3 tomaten of blikjes puree
700gram aardappels
zout naar smaak toevoegen


Variatietip:
evt. paddestoelen en 1/2 theelepel karwijzaad toevoegen.

Bereidingswijze:
Bak de spekdobbelsteentjes en fruit de ui en knoflook en evt. karwijzaad
Snijdt het vlees in stukjes en bak het goudbruin. Voeg de gesneden paprika, tomaten en aardappelen toe.
Doe de cremes erbij samen met de paprikapoeder en de bouillonblokken.
Roer het geheel  om en vul de pan met water tot net onder de rand en breng het geheel aan de kook.
Laat het zacht pruttelen tot de aardappels gaar zijn en uit elkaar vallen.
Voeg tot slot de selderij en peterselie toe en laat het nog een 1/2 uur door pruttelen onder het genot van een lekker drankje.
       
Benodigheden:
1 kg uien, Wijnazijn, nootmuskaat zout, peper,sambal, 5 hardgekookte eieren, geroosterd brood, 100 gram bloem, olie of boter, 3 bouillion blokken,  stukje blauwe schimmelkaas, geraspte kaas, 1 ½ liter kokend water
Bereidingswijze:
Pel de uien snij ze in ringen en bak deze in boter of olie in 12 minuten licht bruin, voeg de bloem toe en laat dit 5 min. Mee bakken onder tussen  goed roeren.
Voeg het kokende water toe en de bouillionblokken samen met de kervel.en laat dit 20 min. Pruttellen.
Kook en pel de eieren en verkruimel ze in de serveer pan bogracs of kop, rooster het brood goudbruin en breek er kleine stukken van en voeg die boven op de eieren in de serveer pan of kop.
Voeg aan de soep de sambal,zout, nootmuskaat en wijnazijn toe naar eigen smaak, schep de soep op het brood en ei  en voeg daarboven op de geraspte kaas toe zet de bogracs of kop in een verwarmde grill oven 10 min. verkruimel de blauwe kaas en strooi het boven op de soep en smakelijk eten.

Pompoensoep                        
Maaltijdsoep voor 5 personen.
Benodigheden;
1 Pompoen van min. 1200gram , 2 preien, 800 gram gehakt half om half,  4 Teentjes knoflook
3 theelepels komijnzaad, 1 theelepel koriander, 3 tot 4 theelepels. Sambal, 4 eetlepels citroensap
5 eetlepels ketjap, 300 gram gerookt spek in blokjes, 4 magiblokjes, Paneermeel, 1 ei
Gehaktkruiden en zout, Sla olie flinke scheut.
Werkwijze;
Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen, pel de knoflook en pers deze met de knoflookpers.
Was de pompoen schoon en snij de pompoen zonder steel in blokjes van 3 /4 cm incl. de schil.
Verhit de olie en bak de prei en gerookte spekkies samen met de geperste knoflooken komijnzaad ongeveer 7 minuten.
Voeg de stukjes pompoen toe en 1,2 liter kokend water en houd dit gedurende 30 minuten aan de kook tot de pompoen zacht is.
Meng het gehakt samen met 1 ei  zout paneermeel en gehaktkruiden 2 lepels ketjap en 2 theelepels sambal en draai er soepballetjes van.
Pureer de pompoensoep met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de gehaktballetjes toe samen met de sambal en de ketjap met de citroen en laat dit nog 10 minuten door pruttelen.
Op dienen in een mooie serveer borgracs samen met geroosterd brood smakelijk eten.


Recept, Banaan Mashmellow tosti
Benodigheden;
2 sneetjes brood                    
4 mashmellows
Boter
Suiker
Zorg voor een hete pie licht ingevet.
2 sneetjes brood 1 zijde met boter insmeren en in de pie leggen.
Snij de banaan in schijfjes en strooi er wat suiker overheen.
Verdeel de mashmellows op de banaanschijfjes en leg vervolgens het andere sneetje brood erop.
Sluit de pie en leg hem in het vuurtje ondertussen regelmatig  keren tot de mashmellows gesmolten zijn en het brood  een goudbruine kost heeft.

Appel Pie
Benodigdheden;    
Bloem
Water            
Appel
Kaneel        
Suiker
Citroen
Schil de appel en maak er partjes van en besprenkel ze licht met citroensap en bestooi ze met suiker en kaneel, Roer van bloem en water een papje en giet hiervan een dun laagje in de hete ingevette pie.
Leg de appelpartjes er in en giet er weer een dun laagje bloempap over heen.
Laat dit ongeveer 15 tot 20  min bakken / garen op een niet te groot vuurtje en na 5 min. Beginnen met draaien. Een beetje slagroom erop en smullen maar.